Java Back-End Ontwikkelaar

Heeft Java geen geheimen voor je? Wil jij op een Agile manier werken met o.a. JAVA EE en werk je graag mee aan het bouwen van responsive webapplicaties voor eindgebruikers? De Volksbank, standplaats Den Bosch, zoekt een ervaren Java Back-End ontwikkelaar met passie voor het vak. 

Over de functie

Als Java Back-End ontwikkelaar draag je bij aan het bouwen, testen en documenteren van applicaties met nieuwe backend technieken en open source software. Bij de bank bouwen we een groot deel van onze applicaties zelf, zoals internetbankieren, service-
formulieren en interne applicaties. Samen met je team bouw je mee aan responsive webapplicaties voor al onze klanten en medewerkers.
 
Je bent onderdeel van een multifunctioneel en zelfsturend team, waarin je op een Agile manier software ontwikkelt. Projecten worden met een SCRUM methodiek aangepakt. Samen met de business bied je zo goed mogelijke diensten aan onze klanten.

Projecten waar je als Java Ontwikkelaar een bijdrage in kunt leveren zijn:

 • PSD2 (Payment Service Directive 2), backend is in Java gebouwd
 • Internet bankieren
 • Process engine (Java based) om processen te automatiseren
 • Interne software voor medewerkers en adviseurs

In je rol wordt je gestimuleerd om innovaties te volgen op je vakgebied en actief kennis te delen met je collega’s. Wij bieden je uitstekende faciliteiten om jezelf verder te ontwikkelen op Java gebied en je wordt gestimuleerd om je eigen kansen te creëren.

Je hebt

 • Een afgeronde HBO Bachelor of Academische IT-opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring met Back-End ontwikkeling
 • Ervaring met Java EE zoals: Java, JAX-RS, JAX-WS, JAXB, JPA, CDI en JSP
 • Je bent bekend met o.a. IDE’s, Maven, Applicatieservers en 
 •  Kennis en ervaring met Front-End technologieën is een 
 • Affiniteit met de financiële dienstverlening is een pré

We zijn op zoek naar software ontwikkelaars die de Nederlandse taal uitstekend beheersen; dit is een vereiste.

   

Hoe een dag als Software Engineer bij Volksbank eruit ziet? Johan neemt je mee in bovenstaand filmpje!

Jouw competenties

Als ontwikkelaar heb je bevlogenheid voor je vak en de wil om samen met je collega’s continue te verbeteren. Je bent een kritische denker, in staat om complexe problemen te analyseren en eenvoudige creatieve oplossingen te maken. Je hebt een hoge executiekracht, met oog voor de klant. Daarbij communiceer je op heldere wijze en werk je goed samen. Je bent proactief en neemt verantwoordelijkheid.

Over de afdeling

Als ITC verzorgen wij samen met de business de dienstverlening voor onze klanten op het gebied van processen, systemen en IT. Mede door deze diensten wordt de Volksbank in staat gesteld haar functie zo optimaal mogelijk uit te oefenen en veranderingen door te voeren.

Binnen Information & Change (I&C) zijn afdelingen gepositioneerd die primair gericht zijn op het implementeren van veranderingen in de business Dit doen we door het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe applicaties en businessprocessen. In onze zelfsturende en klantgerichte teams zijn diverse expertises gebundeld. Denk hierbij aan procesanalyse, functioneel beheer, applicatiebeheer, informatie analyse en de bouw en het testen van applicaties.

Wat krijg je van ons?

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Solliciteren?

Wil je solliciteren naar de functie  van Java Back-End ontwikkelaar bij de Volksbank? Solliciteer direct en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.  Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel Recruiter via 06-12744063 of Nancy.vandewiel@devolksbank.nl. Onze Software Architect Michel de Blok beantwoordt graag je inhoudelijke vragen over deze functie. Hij is bereikbaar via michel.deblok@devolksbank.nl